ספר קצת על עצמך?
שמי רונן שוסטר, פוסט דוקטורנט באוניברסיטת טורונטו בקנדה. אני חוקר את היחסים בין שני סוגי תאים בהקשר של תהליכי פציעה וריפוי. את הדוקטורט עשיתי באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, בפקולטה למדעי הבריאות.
כשאתה לא עוסק במדע, מה אתה עושה?
מנסה להמשיך ללמוד דברים חדשים. אני עושה כרגע הסמכה בניהול פרוייקטים וגם התחלתי ללמוד לנגן בפסנתר לפני כמה חודשים. קנדה היא ארץ עם טבע עשיר ואנחנו מאד מקווים שנצליח לטייל פה בקיץ הקרוב. מעבר לזה, לי ולאשתי יש שני בנים, שלושה חתולים וכלבה אחת, ככה שלא באמת משעמם אצלנו.
איך אתה מתאר את המעבר מדוקטורט בישראל לפוסט-דוקטורט בחו”ל?
המעבר וההסתגלות מורכבים ומאתגרים מאד. לומדים שיש המון דברים שלוקחים כמובן מאליו ושלא פשוט להתחיל אותם מאפס במקום חדש. מלעשות רישיון נהיגה ועד לאיפה לעזאזל קונים פה שקדי מרק (מצרך חיוני, ומזל שבטורונטו יש קהילה יהודית מבוססת מאד). תרבות העבודה הקנדית שונה מאד ממה שהייתי רגיל אליו והייתי צריך לשנות גישה כדי להצליח לעבוד כחלק מהצוות. לשמחתי הרבה המעבדה שאני עובד בה כרגע כוללת צוות בינלאומי ומגוון וכולם מאד תומכים.
מה משך אותך למעבדה\פרוייקט הנוכחי?
ראש המעבדה שלי הוא אחד החוקרים המובילים בעולם בתחום של ביולוגיה של התא בהקשר של תיקון רקמה. לא פחות חשוב, הוא אדם תומך ואמפתי שמוכן להשקיע לא רק במחקר אלא גם בפיתוח האישי שלי. הפרוייקט שלי מאפשר לי לפתח כישורי מחקר בתחומים חדשים ולהתמקצע בשיטות מחקר חדשניות ומובילות. הוא גם כולל שיתוף פעולה עם סטארט אפ תעשייתי, מה שמאפשר לי לפתח קשרים בתעשיית הביוטק המקומית ולהיחשף לאופי שונה של מחקר ופיתוח.
איך סיינס אברוד משתלבת בעשייה בתקופה זו?
אחד השיקולים המרכזיים בלהגיע לטורונטו הייתה הידיעה שכבר קיימת פה קהילה פעילה של חוקרים ישראליים. הערך של חיבור כזה בזמן המעבר הוא עצום. מעבר לזה, הפעילות המקוונת של הארגון נותנת לי רשת תמיכה ופיתוח מקצועי שאני מעריך מאד. קשה מאד לי לדמיין את העשייה בפוסט בלי גישה למשאבים של הארגון.
ספר על אירוע מיוחד עם סיינס אברוד
השתתפתי בסדנת החשיפה לתעשייה בארץ שהתקיימה בפברואר האחרון. זה היה שבוע עצים ומלמד במיוחד שנתן לי המון חומר למחשבה. הפנמתי שאני צריך לנצל את התקופה הנוכחית כדי לגבש את תפיסת הערכים והמניעים המקצועית שלי ולא להניח מראש שהאקדמיה היא המקום הכי מתאים לממש את התפיסה הזאת.
הלינק לראיון של ד”ר רונן שוסטר בפודקאסט של מדע גדול, בקטנה מדבריםמדע
**************************************************************************************************************************************************************************************************************
עמותת “מדע גדול, בקטנה” הוקמה במטרה לבנות גשר בין הקהילה המדעית ועולם המדע אל הציבור הרחב. העמותה מנגישה מדע באופן מקצועי, אמין ואובייקטיבי. מנהלי העמותה ומתנדביה הכותבים במסגרת הפעילות בעמותה, הם כולם מדענים פעילים או חובבים, ובעלי תארים מתקדמים מאוניברסיטאות מובילות. לכל כותבי העמותה יש ניסיון עשיר בהנגשת מדע, בכתב וגם בעל פה, וכל הכתבות נתונות לביקורת מדעית הכוללת ביקורת עמיתים של מומחי התחום הפעילים בעמותה. כולם, פועלים בהתנדבות מלאה ומתוך רצון ותשוקה אמיתית להנגשת מדע בעבור כל אחת ואחד שמתעניינים בדברים המרתקים שמתרחשים בסביבה של כולנו.
**************************************************************************************************************************************************************************************************************
ד”ר רונן שוסטר מספר על המעבר לפוסטדוקטורט בטורונטו ומתראיין לפודקאסט מדברים מדע
כתבות דומות
סיכום מבוא לדחיינות ואיך לנצח אותה – לינקים והנחה
חברי וחברות קהילת ScienceAbroad היקריםות. כמה שמחנו להפגש בוובינר שהתקיים ב-16/5 בנושא...
סיכום יריד אירופה – 2023 // נדב דואני
יריד תעשייה ואקדמיה בסיינס אבורד הוא כבר מסורת. פעמיים בשנה יוצאים בכירים...
טראומה ממין שונה – על הבדלים בין זכרים לנקבות בפגיעות ועמידות בפני טראומה // ד״ר מעיין קריספיל-אלון
בשיתוף עמותת מדע גדול בקטנה בקטנה: האם אנשים מסוימים עמידים בפני טראומה...
על כשלונות באקדמיה/ ד”ר אבישג אדרי
בחדר סגל במכללה בה אני מלמדת פגשתי חברה שהייתה נראית קצת מדוכדכת,...
קול קורא תכנית ות”ת לתמיכה בהעסקת חוקרים מצטיינים במעמד חוקר
התפרסם הקול הקורא לתוכנית לתמיכה בהעסקת חוקרים מצטיינים במעמד חוקר. התוכנית הוקמה...
חומרים והפעלות לפסח
לקראת חג הפסח המתקרב אלינו לטובה ריכזנו לכם הגדות מעוצבות לילדים ולמבוגרים...
דברים שלא ידעתם על המרכז לקליטה במדע
המרכז לקליטה במדע מעמיד לרשות מדענים ומהנדסים תושבים חוזרים ששהו 5 שנים...
למה צריך לצפות כשעוברים מתפקיד מדען לתפקיד ניהולי בתעשיית ה-Life science? / שני מדינה
מדענים טובים הם אנשים סקרנים לגבי עולמם. הם רוצים לדעת למה דברים...
אבד בתרגום – איך להעביר את קורות החיים שלכם מישראל לעולם / סיון קון
וודאי כבר יצא לכם לשלוח יותר מפעם אחת קורות חיים בעברית למעסיק...