טיפים למיצוי הפוסט-דוקטורט / ד”ר ירון דניאלי

כמעט 20 שנה עברו מאז סיימתי את הדוקטורט שלי בארה”ב, ארזתי חפציי וטסתי לישראל ללימודי פוסט-דוקטורט. בשנים שחלפו היה לי העונג לפגוש צעירות וצעירים מוכשרים שעומדים ערב החלטה דומה, מתלבטים לגבי עתידם, ומתמודדים עם אי הוודאות שמחכה להם בעת יציאתם המתוכננת לשוק העבודה. שמחתי, לכן, על ההזמנה של ScienceAbroad לחלוק איתכם מספר מחשבות ורעיונות בהקשר זה, מתוך דיונים שעלו לאחרונה במסגרת פגישות רבות עם מדענים חוזרים.


1. האם ניצלתם עד תום את שהותכם בחו”ל? אם ביליתם את תקופת הלימודים בחו”ל בעבודה מדעית מעולה ותו לא, פיספסתם הזדמנות משמעותית לחזור לשוק הישראלי כמועמד ייחודי ואיכותי. אלה החוזרים לשוק העבודה הפרטי זקוקים לגוון את קורות החיים שלהם בעשייה נוספת – כזו שניתן לרכוש בהתמחות בתעשייה, או אפילו התנסות במחלקות מסחור הידע שבמוסדות המארחים בחו”ל. התנסויות כאלה מבדלות כל מועמד מקבוצות המדענים החוזרים שניסיונם מוגבל למחקר אקדמי בלבד.

2. האם נחשפתם למגוון העצום של תפקידים בתעשייה? מניסיוני, מדענים חוזרים להוטים להתברג בתפקיד מחקר ופיתוח כזה או אחר, או בתפקיד בתחום הפיתוח העסקי (לאלה שקצת עייפו ממחקר). מעטים מודעים לכך שהתעשייה מציעה מגוון תפקידים רחב ומגוון לאין שיעור, כולל משרות רבות בתחומי רגולציה, איכות, פטנטים, שיווק, ועוד. חברות קטנות וגדולות, ישראליות ובינלאומיות מציעות מסלולי קריירה עשירים ומגוונים לאלה המגיעים עם רקע אקדמי חזק מחו”ל. אני ממליץ לכל אחד ללמוד על ההזדמנויות הללו ולחקור אפיקי תעסוקה רחבים שיביאו לידי ביטוי את יכלתכם.

3. לאן ממשיך מסלול הלימודים שלך? את התואר השני שלי במנהל עסקים עשיתי בשלהי הפוסט-דוקטורט שלי. מדענים הם יצורים סקרנים מטבעם, ומורגלים בלמידה מתמשכת ורבת שנים. סיום תקופת הלימודים בחו”ל לא צריכה להיות סיום תקופת הלמידה שלנו. עם חזרתכם לישראל, אתרו הזדמנויות נוספות ללמוד – מסגרות רשמיות יותר או פחות, לימודים לתואר או מפגשי יזמות ולמידה חד-פעמיים – צמיחתכם והתפתחותם האישית, כמו גם מעגל המכרים החברתיים והעסקיים שלכם, יתרחבו בכל מפגש ודרך כל אירוע. הקשרים האישיים שתיצרו יהיו המפתחות שלכם להתקדמות במסלול הקריירה, ובמסלול חייכם.

בהצלחה לכולכם, ואשמח לשמוע מכם.

 

ד”ר ירון דניאלי הקים את חברת אלקוברה פארמה, ניהל עד לאחרונה את חברת יישום באוני’ העברית וכיום הוא בכיר בקרן הון-הסיכון אמון.

כתבות דומות

תחרות חדשנות למלחמה באנטישמיות // ד”ר רועי צזנה

השנה היא שנת 2024. בערים המתקדמות בעולם אפשר למצוא מכוניות אוטונומיות על...

ראיון עם מדען חוזר, עם ד”ר אהרון (רוני) אזגורי

משרה נוכחית – מרצה בכיר במחלקה להנדסה כימית וביוטכנולוגיה באוניברסיטת אריאל. באילו...

מסר ליום האשה מיו”ר הארגון, פרופ’ רבקה כרמי

לכל מדעניות רשת סיינס אברוד באשר הינכן, שלום וברכה. יום האשה השנה...

ראיון עם מדענית חוזרת, עם ד”ר מיכל ארד

משרה נוכחית – VP Academia and Science, Awz Ventures באילו תחומים עסקו...

אירוע הפתיחה של Synergy Innovate של את”א יוצא לדרך!

האם תהיתם איך חדשנות ברפואה באה לידי ביטוי במלחמת חרבות ברזל? איך...

התפרסם הקול הקורא השני לתוכנית לתמיכה בהעסקת חוקרים מצטיינים במעמד חוקר בשיתוף עם המרכז לקליטה במדע במשרד העלייה והקליטה

***שימו לב, מועד ההגשה נדחה ל 12.5.24*** הוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה...

הכירו את מרכז הסרטן המשולב הטכניוני – ראיון עם מנהל המרכז (שמגייס!)

שלום פרופ’ אמיר אורין, ראש מרכז הסרטן המשולב הטכניוני ספר על המרכז: מרכז...

יש לך דוקטורט, או עד שנה לסיומו? זה הזמן להוביל את השינוי

נפתחה ההרשמה להגשת מועמדות למחזור י”ד של תוכנית ממשק – ממדע למדיניות, מבית...

התפרסם קול קורא למתן מלגות למדענים חוזרים ע”ש יצחק שמיר למשתלמים במחקר לשנת 2024

משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה (להלן – המשרד) מפרסם בזאת קול קורא לקבלת...