המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה ממוקם בקמפוס רחובות של האוניברסיטה העברית ומהווה חלק מהפקולטה לחקלאות, מזון בסביבה ע”ש רוברט ה. סמית. המכון משלב מחקר חדשני ופורץ דרך עם סביבת עבודה נעימה בלב קמפוס מוריק. במכון מעבדות וחוקרים בעלי מגוון התמחויות ותחומי עניין הכוללים ביוכימיה, ביולוגיה מולקולרית, טכנולוגית מזון, ביולוגיה חישובית, מיקרוביולוגיה וכו’. בין הנושאים הנחקרים במכון: חוש הטעם, כבד שומני, שעון ביולוגי, התפתחות עצמות, התגובה לצום, פפטידים אנטי מיקרוביאלים, סרטן המעי, חלבונים קושרי קרח, הקשר בין תזונה לדמנציה ועוד.
המכון מחפש מועמדים מצוינים בעלי הישגים יוצאי דופן בתחומי המזון והתזונה ובנושאים המשיקים להם. המכון גם ישקול מועמדויות של חוקרים בעלי הישגים יוצאי דופן בתחומים אחרים אשר מעוניינים להיכנס לתחומי המזון והתזונה כראשי מעבדה. לרשימה מפורטת של תחומי העניין המבוקשים ראו קול קורא מצורף. על המועמדים להיות בעלי דוקטורט ולאחר התמחות של פוסט-דוקטורט בה הראו מקוריות ועצמאות אקדמית וכמו כן, מחקרם הביא לפריצת דרך כפי שמתבטא בפרסום בעיתונות מובילה.
לאתר המכון:
http://departments.agri.huji.ac.il/biochem/
לפרטי קול קורא והגשת מועמדות ראו קובץ מצורף.
לשאלות ניתן לפנות לראש המכון, פרופ’ אורן פרוי [email protected]