אין חכם כבעל ניסיון. ריכזנו עבורכם טיפים מהמנהלים שלנו

לקראת ראש השנה ביקשנו שתי עצות (או טיפים) מהמנהלות, המנהלים והועד המנהל המתנדבים שלנו. האחת “מקומית” (או שמתאימה ספציפית לתחום שהם.ן מנהלים.ות) והשניה כללית (לניהול הקריירה או למשפחה או על מעבר לשם, בחזרה).
קריאה מהנה ושנה טובה ומיטיבה

NIH

התקבלתם לפוסט דוק חלומי ב-nih או באים להתמחות בג׳ורגטאון, אז מה עושים עכשיו? קודם כול נושמים. דבר שני נכנסים לאתר של הקיבוץ ברוקוויל ומוצאים שם את כול המידע שאתם צריכים – החל מבחירת בית, קניית אוטו, הוצאת אישור עבודה, ביטוח רפואי ולאן הכי כדאי לטייל באזור!  מחכים לכם

עוד משהו
עוברים לארצות הברית? הכי משתלם כלכלית להשכיר רכב דרך חברת השכרה ישראלית ולא אמריקאית. מומלץ לקחת את המכונית כבר בשדה התעופה, רק תכננו שכול המזוודות שלכם יכנסו פנימה. קחו טווח בטחון של 3-4 שבועות עד לקניית מכונית. במידה ותצטרכו להאריך את זמן ההשכרה, שוב יותר משתלם לעשות זאת דרך חברת ההשכרה הישראלית
reut
ד"ר רעות שיינר - מנהלת סניף NIH
אוקספורד

חפשו את הגרנטים הקטנים בתחום/מוסד שלכם ותתחילו להגיש אליהם מוקדם. לדוגמא באוקספורד יש גרנט של 10,000 פאונד שדורש יחסית מעט עבודה בהגשה. בכסף הזה אפשר להשתמש כדי לשלם על שירות יקר מאוד, לשכור סטודנט לכמה חודשים וכו’. הגרנטים האלו פתוחים כבר משלב הפוסט, בעלי אחוזי קבלה יותר טובים מהממוצע ומאפשרים להתחיל לבנות את החלק הזה בקו”ח.

עוד משהו

ישראלים בבריטניה זכאים לקצבת ילדים מקומית על סמך האמנה בין שתי המדינות. גם אם אתם על ויזת עבודה זה לא נחשב ל public funds עבור אזרחי ישראל. אל תשכחו לבקש.

Anna-Veprik-200x240-150x150
ד"ר אנה ופריק - מנהלת סניף אוקספורד
וינה

אוסטריה היא ארץ יפיפייה ווינה עיר מרהיבה ביופייה. אל תשכחו להקדיש זמן לפנאי ולטייל בה!

עוד משהו

להשיג עזרה! לחלקנו הגדול יש משפחות ובני זוג קרייריסטים בדיוק כמונו. במצב של תמרון בין קריירה למשפחה ולזוגיות, לבד בארץ זרה- עזרה בתשלום זו לא בושה! קחו עוזרת, קחו בייביסיטר, עשו קניות באינטרנט עם משלוח אם זה מתאפשר. כך אני מצליחה לפנות זמן גם לעבודה ממוקדת כשצריך וגם למשפחה בלי הסחות דעת.

Riabov Bassat Daria (1)
ד"ר דריה רבינוב - מנהלת סניף וינה
דיויס

תתכוננו לטייל, והרבה!!
דיוויס ממוקמת מדהים בכל הקשור לטיולים קצרים ו/או ארוכים.
חופי האוקיינוס כשעה וחצי מערבה מספקים אין סוף אטרקציות לקיץ, ואתרי סקי יפהפיים נגישים בחורף בפחות משעתיים נסיעה. הכל נגיש, יפה וכיפי!!

עוד משהו

ילדים קטנים יכולים להסתגל למקום ולשפה הרבה יותר מהר ממה שאתם חושבים. אל תשקיעו יותר מדי בלימוד השפה ו/או התרבות לפני ההגעה. השקיעו בלגרום למעבר להיות כיפי וחוויתי, והילדים יתאקלמו עוד לפניכם.

Ella-Katz-200x240-150x150
ד"ר אלה כץ - מנהלת סניף דוויס
ישראל

נצלו את התקופה להיכרויות מקצועיות חדשות. הכירו חוקרים ומדענים חדשים בתחומים שקרובים לליבכם והרחיבו את המעגלים המקצועיים שלכם, הן בארץ והן בחו”ל. הקמנו את ארגון הבוגרים בישראל של סיינסאברואד כדי להוות מעגל נוסף בחיים המקצועיים שלכם – היעזרו גם בו! וגם אם טרם נחשפתם לסופרגרופס הוירטואליים המקצועיים שלנו – זה הזמן!

עוד משהו

למדו להיות גמישים בתקופות טורבולנטיות. בזמנים בהם אין לנו השפעה ממשית על המצב הכללי ועל ההתנהלות שמסביבנו, ניתן להיות שרויים במפחי נפש רצופים (והרבה פעמים אף מוצדקים), אולם במקום זאת – אפשר להבין שזו רק תקופה וגם היא תעבור, ועד אז – להתגמש ולהגמיש את לוחות הזמנים שלנו ואת התכנונים הגרנדיוזיים לנובל הבא, ואף לנסות למצוא יתרונות בטורבולנציה לא צפויה שכזו.

Marianna-Truman-Rosentsvit-photo-200x240
ד"ר מריאנה טרומן-רוזנצביט - ארגון הבוגרים
חומרים

כדאי וחשוב להגביר את הרישות שלכם בתחום לחוקרים וחוקרות מהתחום. אחד הדברים שאפשר לעשות זאת היא להצטרף לצוות החומרים שלנו שנפתח לאחרונה. בחודשים הספורים שחלפו מאז פתיחת תחום החומרים, קיימנו פעילויות עם אנשי אקדמיה וחוקרים מהתעשיה, כולל השתתפות והצגה בכנס משולב של האגודה הישראלית לואקום (IVS) עם האגודה לחקר חומרים (MRS). פעילויות נוספות כבר מתוכננות לחודשים הקרובים – מוזמנות ומוזמנים להצטרף ושתהיה שנה טובה ונטולת קורונה לכולנו!

עוד משהו

פוסט דוקטורט או לימודים בחו”ל, בעיקר בתקופה האחרונה, דורש המון חוסן נפשי, מעבר לריכוז, אנרגיות זמן ומשאבים הרגילים. לעצה שלי שני חלקים
לנצל את התמיכה שהארגון מציע בצורת כלים אונליין: הקלטות של אירועים, דיונים פתוחים בפייסבוק ושאלות או בקשות לרעיונות לנצל את הזמן (להשתדל), להיות עם המשפחה הגרעינית עד כמה שאפשר. למרות הלחץ, וזה שכולם לרוב תקועים ביחד, תקופה כזו של “ביחד” לא מגיעה לעיתים קרובות.

Ronen Gottesman_photo
ד"ר רונן גוטסמן - מנהל סניף ברלין ותחום חומרים
טורונטו

אם יש לכם ילדים קטנים (גנים, יסודי) להירשם לסובסידיה העירונית מראש (עוד מהארץ).

עוד משהו

לנסוע לבקר במעבדה אליה עוברים גם כדי להכיר טוב יותר את המנחה והקבוצה וגם כדי להכיר את העיר (מקומות לגור, גנים ובתי ספר לילדים וכו׳).

Ziv Roth
ד"ר זיו רוט - מנהל סניף טורונטו
ישראל

בחזרה לארץ או מעבר לכל מקום אחר, אני ממליץ לשמור על חשבון הבנק האמריקאי וגם לנסות לשמור את האימייל שלך באוניברסיטה פעיל (לרוב אפשר להגיע להסכם עם המנחה שישמר אותכם בסטטוס של עוזר ללא תשלום). ככה תוכלו גם להשתמש במאגרי מידע של האוניברסיטה וגם, ויותר חשוב, להמשיך לצפות בנטפליקס מאמריקה ולשמר את האנגלית לכם ולבני משפחתכם.

עוד משהו

כדאי לשמור על יחסים טובים עם האנשים בתחום שלך כולל העובדים שלך והממונים עליך. כמובן שזה נשמע כקלישאה ושהרבה קל לומר את זה מאשר לעשות את זה. ועדיין, כדאי מאוד להשקיע בכך, בעיקר בארץ וגם בתחום המחקר הספציפי (בחו”ל או בארץ) הם בסופו של דבר מה שמכנים “ביצות חברתיות קטנות” . בסופו של יום את או אתה נתקלים שוב ושוב באותם האנשים. בכלל, אני אישית חושב שגם באקדמיה וגם בתעשייה גישת ה”שלח לחמך…” עובדת.

Yigal Achmon
ד"ר יגאל אכמון - ארגון הבוגרים
למדענית חוזרת

הבטיחי מקומך בסדנא לחוקרים.ות חדשים.ות לרכישת מודעות ומיומנויות ניהול זמן וצוות. ככל הניתן וודאי השתתפות בסדנא ייעודית המוצעת לחוקרות חדשות. אם לא ניתן במוסד אליו הגעת, חפשי במוסדות אחרים.

עוד משהו

חשוב מאד לקבל מנטור.ית מיד בתחילת הדרך. רצוי לברר במחלקה/פקולטה מי נחשבים מנטורים.ות מוצלחים.ות ולכוון בהתאם.

Rivka-Carmi
פרופ' רבקה כרמי - חברת הוועד המנהל
ייל

אם אתם מתכננים להגיע לאיזור (או כבר כאן ואנחנו עוד לא מכירים), תצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של ישראלים בניו-הייבן. שם תקבלו את כל המידע והעזרה שתצטרכו מהקהילה – מקומות בילוי, פעילות לילדים, אנשי מקצוע וכל מה שצריך כדי לשרוד. מוזמנים גם לכתוב ישירות אליי!

עוד משהו

כמו בשרשרת, שהחוזק שלה שווה לחוזק של החוליה הכי חלשה בה, כך גם במשפחה ובפוסטדוק – חוזקם שווה לחוזק בן המשפחה הכי חלש/ה בו. בשונה משרשרת, בה כל חוליה בלתי תלויה בחוזקה החוליות האחרות ובקשר איתן, במשפחה – חוזקם של בני המשפחה תלוי מאוד בטיב, בהשקעה ובחוזק הקשר בין בני המשפחה. בהתאם כדאי להשקיע זמן וחשבה בחיזוק והעצמה של מי שהכי קשה או מאתגר לו/ה המעבר (וכמו בכל השקעה, אנחנו צריכים לצפות להחזר על המשאבים שהשקענו).

Ron-Orbach-200x240-150x150-1
ד"ר רון אורבך- מנהל סניף ייל
מנהל עסקים

ממליצה להשתתף בפגישות מעבדה (מלבד למעבדה שלכם.ן) וסמינרים ממחלקות אחרות הקשורות באופן רחב לתחום המחקר שלכם.ן. זו הזדמנות למפות את התחום, להיחשף לשיטות עבודה חדשות וסגנונות הנחיה מגוונים. בנוסף, זה מאפשר לקבל רעיונות חדשים ואף להתחיל שיתופי פעולה מעניינים.

עוד משהו

לעיתים קל יותר לבצע שינויים בסביבה חדשה. למרות שהמעבר למדינה חדשה כרוך בשינויים רבים והסתגלות לשגרה חדשה, זו דווקא הזדמנות טובה לשנות הרגל או לפתח תחביב חדש שמזמן הבטחנו לעצמנו שנעשה, וטרם מצאנו את הזמן המתאים.

ד"ר הדר רם - מנהלת תחום מנהל עסקים
מלבורן

חשוב לוודא שבן/בת הזוג באמת ובתמים פתוחים למעבר. אתם תבלו שעות רבות במעבדה, בעיקר בשנה הראשונה שהיא גם השנה הקשה מבחינת הסתגלות ולכן חשוב שהמשפחה תהיה בעלת רצון אמיתי להצליח במעבר הזה. הדבר הקשה ביותר הוא לגלות שבני הזוג לא מרוצים. חשוב לציין שבאוסטרליה מותר לבני הזוג לעבוד אבל, בחוזים קצרים בד”כ (אלא אם יש להם מקצוע מבוקש). מעבר לכך באוסטרליה החיים באופן כללי נוחים מאוד והקהילה חברתית ותומכת. ולמי שמודאג מהמחסור בביקורים מהמשפחה – זה גם יכול להיות יתרון במקרים רבים, וכשהם כן יגיעו זה יהיה לתקופות מרוכזות יותר שהופכות את האירוח שלהם להרבה יותר קל

עוד משהו

ברמה האישית של הפוסטדוקטורנט/ית יותר מהכל חשובה הכימיה עם המנחה. לנסות ולבחור מנחה פתוח שמוכן להתדיין מהרגע הראשון על הדברים שתקחו אתכם בסוף התקופה, שמביע נכונות מאוד ברורה לתמוך בקריירה של המועמד ובעיקר שמרגישים שאפשר יהיה לדבר איתו באופן פתוח.

ד"ר הילה ברזילי טוטש - מנהלת סניף מלבורן
פילדלפיה

למי שמגיע לאזור פילדלפיה, ממליצה לחשוב מחדש על עונות השנה. זה שקיץ, לא אומר שלא יורד גשם, זה שחורף, לא אומר שיורד גשם. סתיו, יש באמת עונה כזאת והיא מלאה בעצים עם עלים צבעוניים. אביב היא העונה הכי נפלאה אחרי חורף קר ואפרורי העצים פורחים והכל מלבלב. בנוסף יש פה קהילה גדולה ומאוד חמה של ישראלים מה שמאפשר למצוא פאלאפל מעולה אצל גולדי וגם לרהט בית שלם מתרומות.

עוד משהו

אל תפחדו לצאת מאזור הנוחות שלכם, לחקור נושאים חדשים, שיטות חדשות. זה קשה אך מתגמל ואולי תופתעו לגלות מומחיות שלא היתה לכם קודם!

ד"ר טלי ריינר ברודצקי - מנהלת סניף פילדלפיה
סן פרנסיסקו

אם אתם רואים בתקופת הפוסטדוק כזמן למינוף הקריירה שלכם ובחרתם להגיע לאיזור מפרץ סן פרנסיסקו, בורכים הבאים לאקוסיסטם הכי שוקק בביוטק\ביומד בעולם. אל תורידו את הראש לשולחן המעבדה בלבד ותעבדו עד כלות. תסתכלו מסביב ותעשו נטוורקינג. דברו אם אנשים באקדמיה ומחוצה לה ותכירו את העולם הזה.

עוד משהו

יציאה לפוסט אינה ברירת מחדל, זו מהלך אישי, מקצועי, זוגי ומשפחתי (אם תקף) קשה. לכן אל תשאירו את החשיבה האם כן או לא לצאת לרגע האחרון אלא תנצלו את הקהילה שלנו, תשאלו שאלות ותקשיבו לאנשים שנמצאים שם כרגע. אם זאת אל תמשיכו להקשיב ולאסוף מידע מבלי להחליט, שימו לעצמכם דד-ליין בו אתם מתכנסים להחלטה.

ד"ר עופר ברנע-יזהר - מנהל סניף סן פרנסיסקו
קולומביה, ניו יורק

העיר הזאת כל כך גדולה וכל כך הרבה קורה בה שלפעמים קשה לעקוב. ממליצה להתחבר לקבוצות פייסבוק של ישראלים בניו יורק או בשכונות מסוימות בעיר, כמות האינפורמציה שם אדירה בכל כך הרבה תחומים של החיים. יש קבוצה גדולה ומאוד פעילה של אמהות ישראליות, ובנוסף כמעט לכל שכונה בעיר יש קבוצה נפרדת משלה.

עוד משהו

דברו עם כמה שיותר אנשים על הבעיות שלכם, פתרונות פשוטים באים הרבה פעמים מכיוונים מפתיעים. גם במחקר וגם בענייני לוגיסטיקה של החיים קרה לי לא פעם ששיתפתי מישהו רנדומלי בבעיה שהטרידה אותי והוא ממש עזר לי לפתור אותה. חברה שלי מצאה לאחרונה פתרון שהביא אותה לפרסום מאמר, בעקבות שיחה עם שכן במעלית.

Tal Hirschhorn, Ph.D
ד"ר טל הירשהורן - מנהלת סניף קולומביה, ניו יורק
פסיכולוגיה ומדעי המוח

לצאת מדי פעם מאזור הנוחות, כדי לרכוש מיומנויות חדשות. אם זה תכנות, או כתיבה, שיטות חדשות או אנליזות חדשות, לקחת לפעמים אחריות על מיומנות שאנחנו פחות טובים בה, כדי להשתפר.

עוד משהו

להסתכל מדי פעם אחורה, להכיר בדרך, ולהתגאות בהישגים ובהתמודדויות.

Shira_Baror
ד"ר שירה בראור- מנהלת תחום פסיכולוגיה ומדעי המוח
קיימברידג', מסצ'וסטס

לאלו המגיעים לברוד, MIT, או Whitehead ולא מתכוונים לרכוש אוטו מומלץ בחום לגור במרחק הליכה (עד 25 דקות), ניתן למצוא דירות ב central, east cambridge and Somerville. בחודשי החורף לא מומלץ להיות תלויים בתחבורה ציבורית והליכה קצרה בשלג זה נחמד. כדאי לדעת בברוד תומכים ברוכבי אופניים ומעניקים 250$ לטובת תיקונים ורכישת ציוד.

עוד משהו

מתי כדאי להתחיל את הפוסט? האמריקאים נוהגים לצאת לחופש בחודשי הקיץ ואז המעבדות מתרוקנות לכן האביב (אפריל-מאי) והסתיו (אחרי לייבור דיי-נובמבר) יהיו זמן טוב להתחלה, למי שמגיע לחוף המזרחי מומלץ להימנע מחודשי החורף (דצמבר-מרץ) זה לא סימפטי לנחות באמצע סופת שלגים.

Zohar
ד"ר זוהר בלום-אקרמן - מנהלת סניף קיימברידג', מסצ'וסטס
קיימבריג', אנגליה

קיימברידג׳ היא עיר ואוניברסיטה נהדרת. כדאי לקחת בחשבון שהתרבות פה שונה מהישראלית וגם מהאמריקאית, ללמוד לקרוא סאב-טקסט בריטי זאת מיומנות שלוקחת זמן.

עוד משהו

work-life balance.
דווקא בתקופת הפוסט חשוב יותר מאי פעם לשמור על איזון בין החיים המקצועיים והפרטיים, במיוחד עבור אלה שמגיעים עם משפחה. תקופת הפוסט עמוסה באתגרים, מעבר למקום חדש, הסתגלות של המשפחה והילדים, עבודה לבן/בת זוג. חשוב גם לשמור על איזון, לטייל ולבלות עם מי שהכי חשוב לכם, הזמן הזה יקר והוא לא חוזר.

Geula Hanin pic
ד"ר גאולה חנין - מנהלת סניף קיימבריג', אנגליה
שטוטגרד

למי שעובר לגרמניה לעשות דוקטורט או פוסט, ממליצה בחום ללכת מראש עם כל המסמכים (מכתב הזמנה מהמכון\אוניברסיטה) לשגרירות בתל אביב ולעשות ויזה לחצי שנה (תהליך באמת פשוט). אמנם לא חובה אבל זה מאוד יקל עליכם בלחץ ההתחלתי של המעבר, לדעת שלא צריך להתמודד עם כל מה שקשור לויזה מיד כשאתם נוחתים, יש מספיק דברים אחרים על הפרק.

עוד משהו

תמצאו לעצמכם תחביב שאפשר לברוח אליו מידי פעם כדי להרגע מהלחץ היום יומי.

ד"ר חנה נועה ברעד- מנהלת סניף שטוטגרד ותחום חומרים