צוות תמיכה

לאחרונה מצאנו שיש צורך במענה גם להתמודדויות הרגשיות שאנחנו עוברים בתוך התהליך של הפוסטדוק והדוקטורט בחו”ל. לשם כך, הקמנו צוות תמיכה מתנדב של סיינס אברוד שמטרתו לתת מענה גם לחלקים הללו. הצוות מורכב מפסיכולוגיות, עורכת דין ועו”ס שמכירות אישית את עולם המחקר בחו”ל, פוסט דוקטורנטיות וחוקרות וותיקות בארץ ובארה”ב. צוות התמיכה בנוי מחברות סיינס אברוד שידעו לתת לנו תמיכה מתאימה הן מהפן הרגשי והן מהפן המעשי והמקצועי של התמודדות עם אתגרים במעבדה.

הצוות המתנדב אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי בתחומים שונים (ובכלל זה ‏ייעוץ משפטי, טיפולי, אבחון או הערכה מקצועית) הנעשים בהתאם לנסיבות הפרטניות של כל מקרה ומקרה.‏

צרו קשר אם..

צור קשר אם

אתה מודאג שבן הזוג

אולי מפתח תסמיני דכאון

צרי קשר אם

את לא בטוחה בעצמך

או בדאון ולא יודעת לאן לפנות

צרי קשר אם

הפרוייקט תקוע

או מערכת היחסים עם המנחה התקלקלה

צור קשר אם

אתה מרגיש לא בטוח

במקום העבודה שלך וצריך להתייעץ

תחומי פעילות

מטרתו של הצוות היא לעזור לקהילת החברים שלנו (והמשפחות) שלנו להתמודד טוב יותר עם השנים הללו גם מבחינה רגשית ונפשית ולהעלות מודעות לאורחי חיים שיכולים להשפיע לטובה על המצב הנפשי והגופני שלנו.

צוות התמיכה פועל בשלושה משורים –
התייעצות פרטנית בעקבות פניה אישית, הפניה ע”י חבר, בן זוג או בעקבות ניטור קבוצת הפייסבוק לסיטואציות בעייתייות.
– הצפת נושאים לשיחה בקבוצה ע”י שיתוף מאמרים רלוונטיים, הצעות כלליות ווובינרים עם הצוות.
העלאת המודעות לאורח חיים בריא – נספק אינפורמציה למספר נקודות שהכרחיות לאורח חיים בריא וכן נעודד אורח חיים בריא ע”י אתגרים חודשיים לפי נושאים (כגון ספורט, תזונה, יצירה ותחזוק מעגלים חברתיים ועוד).

הצוות

ד"ר לנה יצקוביץ
פוסטדוקטורנטית בסטנפורד, חוקרת אוטיזם בבית ספר לרפואה. בעלת דוקטורט בתאי גזע מאוניברסיטת קיימברידג. אמא לשני ילדים, נשואה לסטארטפיסט ומנוסה ברילוקיישין לאירופה וארה"ב. מנהלת צוות מדיה בסיינסאברוד.
לירון דוד
עורכת דין ועובדת סוציאלית, מנהלת תחום קשרים בינלאומיים באנוש - העמותה הישראלית לבריאות הנפש, גרה באבנסטון אילינוי במסגרת פוסט דוקטורט של בן זוגה עידו. מדריכת תכנית גוונים של ארגון ה-IAC בשיקגו. מנהלת קבוצת וואטסאפ של פוסט דוקטורנטים באבנסטון (אוניברסיטת נורתווסתרן).
מור רמות
פסיכולוגית התפתחותית מומחית בישראל ומטפלת זוגית ומשפחתית בקליפורניה. נשואה לאסף שעושה פוסט דוקטורט בנוירו-ביולוגיה ב-UCSD, אמא לשניים. מומחית בתחום האבחון והטיפול של ילדים והורים. כאן בקליפורניה עוסקת כרגע בעיקר בהנחיית סדנאות הורים, וטיפול פרטני של משפחות ישראליות ברילוקיישן.
ד"ר שירה ברזילי
פסיכולוגית קלינית מומחית. מטפלת בילדים, בני נוער ומבוגרים בגישה הבין-אישית. פוסט-דוקטורנטית במאונט סיני, ניו יורק. חוקרת בתחום האובדנות. מתמחה בנושא דיכאון ופגיעה עצמית. מתבוננת ועוסקת בקשיי ההסתגלות והמשברים שהרילוקיישן/פוסטדוק מביאים עימם במישור האישי, זוגי, משפחתי למבוגרים ולילדים כאחד.
ד"ר שירה לרמן-זוהר
פסיכולוגית שיקומית מומחית בישראל. מרצה בכירה בהופקינס באוניברסיטת ג'ונס הופקינס. חוקרת כאב ושינה ומתמחה בעבודה קלינית עם אנשים עם מחלות כרוניות ומצבי בריאות שונים. נשואה ואמא לילד ומתגוררת בבולטימור מרילנד.
ד"ר נגה אור
טיילית, אמנית ורקדנית. פוסטדוקטורנטית בבית ספר לרפואה באוניברסיטת סנטנפורד. חוקרת נוירואימונולוגיה ומחלות פסיכיאטריות. דוקטורט ממכון וייצמן במחלקה לאימונולגיה בחקר תאי גזע והשתלות. מנהלת את הסניף של סיינס אברוד בסטנפורד.
ד"ר עדי זייף-בלטריסקי
פסיכולוגית קלינית מומחית, מטפלת בקליניקה פרטית בקליפורניה. דוקטורט בפסיכולוגיה קלינית, עובדת כיועצת בחברות הי טק בתחום מוצרים שמקדמים well-being, מרצה ועושה מחקרים באוניברסיטה.
ד"ר שרון אלתרזון
עושה פוסטדוק (שני) במאונט סיני ניו יורק, חוקרת סוכרת. את הפוסטדוק הראשון עשיתי בUCLA, שם שימשתי כמנהלת סיינסאברוד לוס אנג'לס. כיום, אחראית בסיינסאברוד על שיתופי פעולה מול גופים שונים בניו יורק.
ד"ר מיה יערי
נשואה ואמא לשלושה, דוקטורט בפסיכולוגיה בנושא התפתחות של תינוקות שנולדו פגים. סיימה פוסט דוקטורט במלבורן בהתערבות מוקדמת בגיל הרך עם הורים ואנשי מקצוע. כעת מנהלת תחום מחקר והערכה בעמותת גושן
ד"ר יעל מאיר
פסיכולוגית קלינית מומחית, פוסט-דוקטורנטית בפקולטה לרפואה באוניברסיטת בריטיש קולומביה שבונקובר, קנדה. בעלת קליניקה פרטית בונקובר לטיפול במשפחות. מתמחה במחקרים בתחום של השפעות פסיכולוגיות והתפתחותיות של תהליכי הכלה והדרה של קבוצות בחברה, כגון אנשים בעלי מוגבלויות, מהגרי עבודה ופליטים, וכן בהערכת יעילותן של תוכניות התערבות לקידום חברה מכילה. יעל היא גם יזמית חברתית וכיום מנהלת את המיזם WE להעצמת נשים בונקובר.
ד"ר רונה אורן
פיזיקאית וחוקרת חלל. חברת סגל מחקרי ב- MIT וצוות הפיתוח של החללית סייקי של נאסא. בעלת דוקטורט במדעי החלל וחישוב מדעי מאוניברסיטת מישיגן, ותואר ראשון בפיזיקה מאוניברסיטת תל אביב. עשתה פוסט דוקטורט ב-MIT. גרה בבוסטון, ופעילה בקהילה המדעית המקומית, כולל ניהול תוכנית של מנטורים בתעשיה ובאקדמיה. כותבת במדע גדול, בקטנה.
ד"ר ענבל רגב לביא
מרפאה בעיסוק בוגרת אוניברסיטת בוסטון. עוסקת במתן מענה לאתגרים במעבר למדינה אחרת. אלו עלולים לערער את זהותנו העיסוקית ולהשפיע על הבריאות, תחושת המסוגלות והרווחה האישית. נשואה לעדי, שניהל במשך שנתיים את מרכז סיינסאברואד בברקלי, קליפורניה.
ד"ר אורי (אורית) הראל
פסיכולוגית חינוכית, מאמנת מיינדפולנס ויוגה, חוקרת וויסות רגשי של ילדים בטבע, בגרמניה, אחרי דוקטורט על פסיכותרפיה לילדים בעזרת בעלי-חיים. נשואה לפוסט דוקטורנט במקס פלנק, אם לשלושה ילדים ובוגרת שני רילוקיישנים. מציעה ייעוץ בעיקר להורים, מתבגרים אקדמאים או ברילוקיישן, גם בשיחות וידאו ובליווי צ'אטים.
Previous slide
Next slide

?רוצה להצטרף לצוות

התמודדות עם מנחה מתעלל/ת

*המאמר נכתב בלשון רבים על מנת להתייחס לכל המגדרים. אז הצלחתם לשכנע את בני זוגכם להיפרד ממקום עבודתם, נפרדתם מההורים ומהחברים, שברתם חסכונות, הוצאתם את ...
למאמר המלא

השינוי בתפיסת חשיבות בריאות הנפש באקדמיה כבר כאן / ד”ר מריאנה טרומן רוזנצביט

הצטרפתי לעולם האקדמי בגיל עשרים ומאז למדתי ועבדתי בארבע פקולטות שונות ובשני מכוני מחקר. השתתפתי במחקרים מאסכולות שונות ובדרך הכרתי לא מעט אנשים מדהימים, כולל ...
למאמר המלא

רילוקיישן לצורך מחקר בחו”ל הוא חוויה מאוד מורכבת, הטומנת בחובה אתגר רגשי לא פשוט. אז למה חשוב שנהיה מודעים בתוך התהליך שאנו עוברים? וכיצד נשמור על בריאותנו הנפשית בתוך החוויה הזו?
בוובינר הציגה הפסיכולוגית מור רמות מעט מהאתגרים הרגשיים שמתמודדים עימם פוסט דוקטורנטים ובני משפחותיהם, ונקודות למחשבה לצורך התמודדות בריאה יותר.
הוובינר מיועד לאנשי מחקר ומדע לפני ובזמן השהות בחו”ל ולבני/ות זוגם/ן

הוובינר של הפסיכולוגית מור רמות, עוסק בהתמודדויות רגשיות בחווית הפוסטדוק. ומומלץ בחום לצפות בו