למה צריך לצפות כשעוברים מתפקיד מדען לתפקיד ניהולי בתעשיית ה-Life science? / שני מדינה

מדענים טובים הם אנשים סקרנים לגבי עולמם. הם רוצים לדעת למה דברים קורים ואיך דברים עובדים. מדענים הם גם  סבלניים. הם חוזרים על ניסויים מספר פעמים כדי לאמת את התוצאות. מדענים עובדים כדי לגלות תשובות פעמים רבות במשך שנים ומתמודדים עם כישלונות רבים. הם מכירים בכך שניסויים כושלים מספקים תשובות לעתים קרובות כמו ניסויים מוצלחים. תשומת לב רבה לפרטים חשובה אף היא בעיסוק במדע .תצפיות מפורטות בניסוי אחד יכולות להוביל לתשובות גם בניסוי אחר. מדענים חייבים להיות יצירתיים, מסוגלים לחשוב מחוץ לקופסה ולחזות בדברים שאי אפשר לראות. מדענים צריכים להימנע משיפוטיות כדי שיוכלו להמשיך לצפות ולאסוף נתונים תוך חיפוש אחר הפתרון הטוב ביותר האפשרי. למרות שהם עובדים עם השערה בראשם, הם חייבים לזכור שיש עוד השערות רבות. מדענים צריכים לנתח מידע ולקבל החלטות קריטיות כדי לפתור בעיות ניסיוניות.

אם אתם מדענים טובים ויש לכם את מרבית התכונות שהזכרתי, יתכן שאתם בולטים בארגון שלכם ואולי אותרתם למסלול ניהולי מדעי בארגון שלכם.

העניין הוא, שבמעבר לניהול בתחום המדע תדרשו לסט כישורים שהוא לגמרי אחר. 

תפקידי מנהיגות וגם בתפקידי ייעוץ, הכישורים והתכונות האישיות שמובילות להצלחה הן לא תמיד אותן תכונות שמביאות להצלחה כמדענים מקצועיים. תצטרכו ללמוד להתמודד עם אנשים בדרככם החדשה. כמדען או חוקר, אתם לעיתים לא צריכים לתקשר עם הרבה אנשים בארגון באופן רוחבי ואינטנסיבי, לרוב תהיו בטריטוריה שלכם. כשאתם בעמדה ניהולית הכל הופך להיות קשור לאינטראקציה עם אנשים, יותר מזה, אתם הופכים להיות תלויים בהרבה אינטראקציות גם רוחביות וגם כלפי למעלה.

כנראה שתצטרכו לנוע, לאסוף, להעביר ממיומנויות העבר כמו תשומת לב לפרטים, תשוקה לעומק בהבנה, בניית מומחיות מדעית ונכונות לנקוט עמדה מחקרית יציבה אל הצורך בגמישות, בניית קונצנזוס בקרב בעלי עניין וטיפול אותנטי באנשים. לכולנו יש תכונות  מסוימות שאנחנו לא משתמשים בהם כל יום, עד שאנחנו מתמודדים עם מצב מסוים ואז אנחנו הופכים להיות מודעים אליהן.

בתפקידכם החדש תצטרכו לסגל לעצמכם מיומנויות כמו הקשבה, הכלה ושליטה עצמית שלא תמיד מגיעות באופן טבעי, מיומנויות שאולי אפילו פחות תאהבו אבל בדרככם תבינו יותר ויותר שאתם חייבים לסגל אותן לעצמכם על מנת להצליח בתפקיד ניהולי.

בהנחת היסוד שלי להצלחה בתפקיד ניהולי של תחום מדעי מורכבת משני רכיבים עיקריים  – אהבה לתחום המדע והבנתו בשילוב כישורים רכים המאפשרים לכם להיות באינטראקציה מוצלחת עם סוגים שונים של אנשים בהיררכיה הארגונית.

מדענים המעוניינים במעבר לניהול עדיף שיחפשו הזדמנויות עוד בתחילת דרכם לעבוד עם אנשים בארגון באופן רוחבי. הובלת צוותים קטנים או פרויקטים היא דרך טובה להתחיל ולפתח כישורים כאלה. בעת מעבר חד ולא פשוט שכזה, ובמיוחד אם לא עסקתם בניהול פרויקט או פעילות כלשהי בעבר, סביר שתרצו להיעזר ומנטור חיצוני או פנימי מתוך הארגון. מנטור שילווה ויתמוך בכם בתהליך, מנטור שיעזור לכם לבצע את ה-shift הרצוי, שישמש לכם מראה וינחה אתכם לאורך הדרך.

בהצלחה לכולם

 

שני מדינה היא מנכ”לית של חברת Diva Keren Creative HR וההתמחות שלנו היא באיוש בכירים בתחום של מדעי החיים (פארמה, מדיקל דיוויס, ביוטק, פודטק ואגרוטק).

היא מסייעת לארגונים בבניה וליווי הנהלות, מומחית בניהול קרירה והתפתחות, מלווה פאונדרים, מנכ”לים ומנכ”ליות, מנהלים ומנהלות בכירים ומייעצת בתחום עולם העבודה.

כתבות דומות

הצלחה בבקשות לגרין קארד מסוג EB-1A וEB-2 National Interest Waiver

אנו גאים לעדכן כי צוות קן-תור עכו טיפל לאחרונה בשתי בקשות מוצלחות...

מהמוח לנפש, האם הדמיה מוחית יכולה לחשוף את השורשים של הפרעות נפשיות? // ד”ר זיו בן־ציון

בשיתוף עמותת מדע גדול בקטנה בשנים האחרונות, יותר ויותר מחקרי הדמיה מוחית...

נפתחה ההרשמה לכנס ISCCB 2024 בעין גדי

אתר הכנס קריאה לאבסטרקטים עד 15/8/2023 הרשמה (פוסטדוקים מוזמנים בתעריפי הסטודנטים) מלגות...

התפרסם הקול הקורא של קרן BARD ל-2024

קרן BARD (קמ”ח) היא הקרן הדו-לאומית למחקר ולפיתוחים חקלאיים של ארצות הברית...

איך לדכא כאב ולהרגיש טוב? // ד”ר רוני חוגרי

זוהה מסלול עצבי שהפעלתו יכולה לסייע בהפחתת כאב והשפעותיו הנפשיות בשיתוף עמותת...

125 מיליון ₪ לקידום מחקר מדעי “והשבת מוחות” –
הוארך תאריך ההגשה

הוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה להשכלה גבוהה אישרה תוכנית ייחודית לתמיכה בהעסקת חוקרים...

לפעור פתח בשריון החיידקי // ד״ר גדעון מאמו

מחקרים חדשים חושפים כיצד חיידקים בונים את שכבת ההגנה החיצונית שלהם, ובכך...

הדם מחפש משמעות – על בדיקת דם מקיפה המציעה מדד חדש לבריאות מטאבולית // ד״ר נועה רפפורט

בשיתוף עמותת מדע גדול בקטנה האם יש סיכוי שמדד ה-BMI יוחלף בעתיד...

סיכום מבוא לדחיינות ואיך לנצח אותה – לינקים והנחה

חברי וחברות קהילת ScienceAbroad היקריםות. כמה שמחנו להפגש בוובינר שהתקיים ב-16/5 בנושא...